Mega ostre papryczki nadziewane serem feta w oleju

ostre papryczki nadziewane serem fetaBardzo ostre papryczki nadziewane serem feta, dla koneserów ostrych potraw. Idealna przystawka na imprezę lub niespodziewaną wizytę znajomych. Zapraszam;

ostre papryczki nadziewane serem feta (2)Składniki:

  • 1 kg. ostrych papryczek
  • 2 serki feta po 270 g. każdy
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka w proszku
  • 3/4 litra oleju rzepakowego
  • 5 ząbków czosnku

ostre papryczki nadziewane serem feta (5)Wykonanie:

Ostre papryczki nadziewane fetąPapryczki umyć, wydrążyć pestki za pomocą nożyka. Ze względu na to, że papryczki są bardzo ostre, radzę wszystko robić w rękawiczkach. Fetę wymieszać z ziołami i słodką papryką. Czosnek obrać, przekroić na pół i włożyć do słoików. W dużym garnku zagotować wodę. Do gotującej się wody wrzucić wydrążone papryczki i gotować przez 3 minuty. Wyjąć i wystudzić. Papryki nadziać fetą i włożyć do słoików. Olej wlać do garnka i dobrze zagrzać. Gorącym olejem zalać gotowe papryczki i zakręcić szczelnie. Gotowe;

ostre papryczki nadziewane feta

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *